Uporabljate zastarel brskalnik Internet Explorer 6 ali starejši. Namestite si drug brskalnik ali nadgradite novejšo različico Internet Explorerja za izboljšanje vaše spletno varnosti in zasebnosti.

I. gimnazija Celje

ustanovljena 1808

Šola s tradicijo – za danes in jutri.

Nepozaben obisk iz Tunizije

11.06.2018     Anton Šepetavc

V četrtek, 6. 6., sta nas 6. uro v dvorani Gimnazijka obiskala naša nekdanja dijakinja Simona Sanaren, ki s svojimi štirimi otroki živi v Tuniziji in je maja izdala trojezično pesniško zbirko Ko je Dan (Quand c'est le jour, When it is day), in ilustrator te lepe knjige, Tunizijec Bader Klidi. Gre za mednarodni umetniški projekt, katerega avtorji, soavtorji in prevajalci so različnih narodnosti in religij ter se osebno niso nikoli vsi srečali. Nekaj posebnega je zbirka tudi zato, ker poleg desetih pesmi in izjemno simpatičnih ilustracij vključuje tudi didaktične vaje za vsako pesem.

Srečanje nam bo ostalo v spominu ne le zato, ker smo se menda sploh prvič v zgodovini naše šole srečali srečali s kom iz Tunizije, pač pa še bolj zato, ker smo se lahko na lastne oči in ušesa prepričali, da v tem svetu še živijo ljudje, ki z neskončno ljubeznijo in neverjetnim pogumom znajo odpuščati tudi najhujše zlo, ki jim je bilo prizadejano. Še so ljudje, ki razumejo različnost in v globoki veri v vrednote širijo v svet misel o strpnosti in spoštovanju do vseh in vsakogar.