Uporabljate zastarel brskalnik Internet Explorer 6 ali starejši. Namestite si drug brskalnik ali nadgradite novejšo različico Internet Explorerja za izboljšanje vaše spletno varnosti in zasebnosti.

I. gimnazija Celje

ustanovljena 1808

Šola s tradicijo – za danes in jutri.

Navdušila nas je Antigona

10.04.2018     DarjaMarčič

V četrtek, 5. aprila, so Kajuhovi klasiki, gledališka skupina klasične gimnazije, v dvorani Gimnazijka premierno uprizorili Sofoklejevo Antigono. Predstavo je režirala Ana Trbovc iz 3.e,  v naslovni vlogi pa se je odlično predstavila Vika Trebičnik, dijakinja 1.e.

Na odru je nastopilo kar dvajset igralcev iz vseh štirih letnikov klasične gimnazije, ki so brez izjeme z velikim zanosom in zelo doživeto odigrali svoje vloge. Odrsko dogajanje so dopolnili prepričljivi in natančno izdelani kostumi.         

Kajuhovi klasiki so pod skrbnim mentorstvom profesorice Ivane Šikonija ustvarili izjemen in navdušujoč gledališki dogodek. Vsem nastopajočim in mentorici iskreno čestitamo!

Vivat, crescat, floreat, theatrum nostrum!

Članek naše novinarke One Kotnik o premieri si lahko preberete na naslednji povezavi: http://kajuh-press.splet.arnes.si/kultura/klasiki-neklasikom-premiera/

Fotoalbum naše fotografinje Katje Grobelnik pa: https://www.facebook.com/pg/prvagim/photos/?tab=album&album_id=2077414492548331