Uporabljate zastarel brskalnik Internet Explorer 6 ali starejši. Namestite si drug brskalnik ali nadgradite novejšo različico Internet Explorerja za izboljšanje vaše spletno varnosti in zasebnosti.

I. gimnazija Celje

ustanovljena 1808

Šola s tradicijo – za danes in jutri.

Mednarodno priznanje za mlade - MEPI

 

Program Mednarodno priznanje za mlade (MEPI) je svetovno priznan program, ki mladim omogoča, da aktivno preživljajo prosti čas. Mlade spodbuja, da se udeležujejo različnih aktivnosti, ki so na voljo v okviru štirih področij. Vsak posameznik oblikuje program, prilagojen svojim sposobnostim in potrebam.

Štiri področja delovanja:

  • prostovoljno delo (različne oblike prostovoljstva, prva pomoč, pomoč dijakom, skrb za živali, okolje, zbiranje sredstev v dobrodelne namene ...);
  • veščine (ustvarjalne delavnice, igranje glasbenih inštrumentov, učenje jezika, računalništvo, ročna dela, dramske sposobnosti, podjetništvo ...);
  • rekreativni šport (vse vrste športov);
  • pustolovske odprave (od 2 do 4-dnevni tabor z bivanjem na prostem).

 

MEPI je program osebnostnega razvoja najvišje kakovosti, v katerem mladi uživajo, se spopadajo z izzivi in so za to nagrajeni. Program se izvaja v treh stopnjah zahtevnosti (bronasta, srebrna in zlata).

Priznanje MEPI uživa velik ugled v izobraževalnem sektorju, saj prinaša program dejavnosti, ki so namenjene razvoju posameznika; v tujini pa velik ugled uživa tudi med delodajalci, saj kaže, da je mladostnik pripravljen sprejemati izzive, vztrajati in dosegati rezultate na različnih področjih.

                                        ​