Uporabljate zastarel brskalnik Internet Explorer 6 ali starejši. Namestite si drug brskalnik ali nadgradite novejšo različico Internet Explorerja za izboljšanje vaše spletno varnosti in zasebnosti.

I. gimnazija Celje

ustanovljena 1808

Šola s tradicijo – za danes in jutri.

Kulturni dan v Ljubljani

21.10.2018     NatašaPeunik

V sredo, 10. 10. 2018, smo se dijaki 1. in 2. letnika odpravili na že tradicionalni kulturni dan v Ljubljano. Dan smo začeli z glasbeno matinejo v Cankarjevem domu. Poslušali smo koncert z naslovom Kaj bi orkester brez tolkal. Voditelj nam je na zanimiv in poučen način približal pomen tolkal v orkestru in predstavil nekatere vrste tolkal, ki jih prej nismo poznali. Koncert je izvedel Orkester Slovenske harmonije ob pomoči Slovenskega tolkalnega projekta STOP, dirigiral pa je naš bivši dijak Simon Dvoršak.

Po koncertu smo imeli dijaki 1. in 2. letnika vsaki svoj program; nadaljevali smo namreč z ogledom različnih umetnostnih galerij in razstav, ki jih ponuja naša prestolnica. 

Kulturni dan s 1. letnikom je spremljala tudi novinarka Kajuh Pressa Lija Kužner, z 2. letnikom pa fotograf Matjaž Pinter: 

http://kajuh-press.splet.arnes.si/kultura/kulturni-dan-v-ljubljani-2018/

http://www.prvagim.si/kulturni-dan-v-ljubljani-za-2.-letnik