Uporabljate zastarel brskalnik Internet Explorer 6 ali starejši. Namestite si drug brskalnik ali nadgradite novejšo različico Internet Explorerja za izboljšanje vaše spletno varnosti in zasebnosti.

I. gimnazija Celje

ustanovljena 1808

Šola s tradicijo – za danes in jutri.

Kako potekata preiskava in kazenski postopek?

11.09.2017     VesnaMilojević

Letos boste v okviru izbirnega dela OIV lahko izvedeli, kako potekata preiskava in kazenski postopek. Kazenski postopek se začne s preiskavo in združuje več različnih služb, kot so policija, tožilstvo in sodišče. Seveda z njimi sodelujejo tudi izvedenci za različna strokovna področja. 

O celotnem ustroju delovanja teh služb vam bodo več povedali strokovnjaki, ki so na teh področjih dejavni vsak dan. Obiskali jih bomo v njihovih prostorih, bolje spoznali okolje in pogoje dela ter način, kako so te službe povezane pri odkrivanju in kaznovanju kriminalnih dejanj. Na koncu bodo polnoletni dijaki lahko kot "javnost" sodelovali na kazenski obravnavi po lastnem izboru. 

Vsi, ki vas tematika zanima, se do 25. 09. 2017 prijavite pri Vesni Milojević, prof., ki vam bo posredovala tudi vse ostale podrobnosti. 

Vabljeni!