Uporabljate zastarel brskalnik Internet Explorer 6 ali starejši. Namestite si drug brskalnik ali nadgradite novejšo različico Internet Explorerja za izboljšanje vaše spletno varnosti in zasebnosti.

I. gimnazija Celje

ustanovljena 1808

Šola s tradicijo – za danes in jutri.

Osem kajuhovk v Rusiji

29.07.2018     AnjaDrofenik

V torek, 24. julija, je osem dijakinj I. gimnazije v Celju odšlo na 14-dnevne delovne počitnice v Rusijo, v otroško-mladinski tabor Junarmeec. Potovanje je del izmenjave med  šolama, I. gimnazijo v Celju in  Licejem No 14 Jurija A. Gagarina iz mesta Ščjolkovo, ki je pobrateno mesto z našim Celjem. Šoli (v njunem imenu ravnatelja E. V. Voronicina in A. Šepetavc) sta 15. 5. 2017 podpisali sporazum o prijateljstvu in sodelovanju. 

Obiskali smo že zelo zanimiv muzej kozmonavtike v Moskvi in največji evropski letalski muzej - Centralni muzej letalskih sil Ruske federacije v Moninu. Bili smo tudi že v mestu Ščjolkovo, čaka pa nas še ogled Moskve in veliko drugih zanimivosti ob druženju s prijaznimi gostitelji in mladimi na taboru, ki so ne le iz Rusije, temveč tudi iz Belorusije, Moldavije, Poljske in Ukrajine.