Uporabljate zastarel brskalnik Internet Explorer 6 ali starejši. Namestite si drug brskalnik ali nadgradite novejšo različico Internet Explorerja za izboljšanje vaše spletno varnosti in zasebnosti.

I. gimnazija Celje

ustanovljena 1808

Šola s tradicijo – za danes in jutri.

Imamo Naj dijakinjo Slovenije

24.05.2017     AndrejkaLorenčak

Maturantka Klara Drofenik je postala Naj dijakinja Slovenije. 

Naj dijaka in Naj dijakinjo izbira Dijaška organizacija Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport že od šolskega leta 2010/2011. Namen tradicionalnega izbora je spodbuditi dijake, da delujejo na različnih področjih ter razvijajo lastne potenciale, ki sežejo izven pouka in rednih šolskih obveznosti.

Klara Drofenik je vsekakor ena izmed tistih dijakinj, ki v času šolanja na I. gimnaziji v Celju niso le sedele za knjigami. Gimnazijka z vsakoletnim odličnim učnim uspehom se je udeležila številnih tekmovanj iz znanja matematike, logike in razvedrilne matematike. V slednji je bila državna prvakinja kar tri leta zapored. Slovenijo je trikrat zastopala na Evropski dekliški matematični olimpijadi in enkrat osvojila pohvalo, trikrat se je udeležila Sredozemskega mladinskega matematičnega tekmovanja, na tekmovanju iz logike pa je vsako leto gimnazijskega šolanja dobila zlato priznanje; letos je osvojila izvrstno 2. mesto. Poleg tovrstnih tekmovanj se je šest let ukvarjala z odbojko, v 4. letniku pa se je v sklopu Mepija, mednarodnega priznanja za mlade, rekreativno posvetila atletiki. Trenirala je šah, ki ga v prostem času poučuje na osnovni šoli. Z gimnazijsko ekipo je dvakrat zaporedoma osvojila naslov državnih ekipnih prvakinj v šahu. Vsestranska kajuhovka mlade pripravlja tudi na gasilska tekmovanja.

Na podlagi učnih uspehov, tekmovanj, kulturno-družbenih udejstvovanj je bil Klari letos dodeljen naziv Naj dijakinje Slovenije.

Iskrene čestitke!

Če ste morda spregledali lanski intervju s Klaro, vas vabimo, da ga preberete: http://kajuh-press.splet.arnes.si/intervjuji/klara-drofenik/

Maša Krajnc, Kajuh Press