Uporabljate zastarel brskalnik Internet Explorer 6 ali starejši. Namestite si drug brskalnik ali nadgradite novejšo različico Internet Explorerja za izboljšanje vaše spletno varnosti in zasebnosti.

I. gimnazija Celje

ustanovljena 1808

Šola s tradicijo – za danes in jutri.

Francoski dan

13.04.2018     AndrejkaLorenčak

V okviru tujejezičnih dni, ki jih organizira dijaška skupnost, je na vrsti Francoski dan. Organizirali ga bomo v petek, 13. aprila. Dogajanje na šoli bomo popestrili s francosko glasbo med odmori in z radijsko oddajo, posvečeno francoščini, francoski kulturi in dogodkom, ki jih prirejajo naši »Francozi«. 

3. šolsko uro bomo izvedli tekmovanje v peki francoskih sladic, Zlati makron, ki ga prirejamo v sodelovanju s Francoskim inštitutom v Sloveniji. Prireditve se boste udeležili vsi dijaki, ki imate francoščino kot 2. ali 3. tuji jezik, ter po dva dijaka iz vsakega oddelka.

Dijaki, ki so sodelovali pri Francoskem večeru, bodo v Gimnazijki priredili koncert. In sicer, ob 10.10 za dijake 1. in 3. letnika ter ob 11.05 za dijake 2. in 4. letnika. Ob prijetni glasbi boste lahko okušali francoske sire in sladice.

Želimo vam prijeten francoski dan!