Uporabljate zastarel brskalnik Internet Explorer 6 ali starejši. Namestite si drug brskalnik ali nadgradite novejšo različico Internet Explorerja za izboljšanje vaše spletno varnosti in zasebnosti.

I. gimnazija Celje

ustanovljena 1808

Šola s tradicijo – za danes in jutri.

Delavnice za osnovnošolce 2016/17

Smo nevidni, a pomembni. Spoznajte nas! Kemijska delavnica, 18. 1. 2017 ob 14.00

Predmet: KEMIJA

Učenci bodo na kemijski delavnici spoznali štiri najpomembnejše pline iz ozračja. Pri eksperimentih bodo te pline pridobivali, spoznali njihove lastnosti in jih dokazali. Zaradi narave dela je delavnica priporočljiva za učence 8. in 9. razreda. 

 

Izdelava naravnih mazil za ustnice in roke, 12. 12. 2016 ob 14.00

Predmet: BIOLOGIJA

Predviden čas trajanja: 2 šolski uri

Učenci boste spoznali enostavne metode izdelave naravne kozmetike, ki je uporabna v zimskem času. Izdelke, ki jih boste naredili, boste lahko odnesli domov.

 

Predavanje naravoslovnega društva: Plazilci, 2. 12. 2016 ob 12.45 v dvorani Gimnazijka

Izvajalci: Bioexo team

Člani društva Bioexo bodo predstavili značilnosti plazilcev (kuščarji, kače, želve …). Učenci bodo spoznali to, dostikrat premalo poznano, živalsko vrsto. Živali si bodo lahko ogledali od blizu, pobožali svileno kačo, se nasmejali škilastemu kuščarju … in se prepričali, da so te eksotične živali v resnici precej manj strašne kot v pravljicah.

 

Ujemi pokemone – spoznaj kajuha! Jezikovna delavnica25. 11. ob 12.00

Predmet: TUJI JEZIKI

Nosilka: Nataša Peunik, prof.

Ali veš, da imamo tudi na I. gimnaziji pokestope, kjer se skrivajo prav posebni resnični pokemoni? Da jih najdeš, moraš poznati vsaj en tuji jezik in se znati dobro orientirati po I. gimnaziji v Celju. Pridi in ulovi svoje pokemone ter istočasno preveri svoje znanje tujih jezikov!  

 

Analiza živil, 21. 11. ob 14.00

Predmet: KEMIJA

Izvajalci: mag. Janja Simoniti, mag. Mojca Plevnik Žnidarec, Darja Farčnik in dijaki

V uvodnem predavanju boste učenci spoznali, kaj so nitrati in kakšen je njihov vpliv na zdravje človeka ter problematiko pretirane rabe sladkorja. V nadaljevanju boste v laboratoriju izvedli analizo živil.

 

Prijave za delavnice sprejemamo na: svetovalna@prvagim.si