Uporabljate zastarel brskalnik Internet Explorer 6 ali starejši. Namestite si drug brskalnik ali nadgradite novejšo različico Internet Explorerja za izboljšanje vaše spletno varnosti in zasebnosti.

I. gimnazija Celje

ustanovljena 1808

Šola s tradicijo – za danes in jutri.

Akutni infarkt - predavanje z namenom

21.05.2018     NatašaPeunik

Vljudno vabljeni na prvo predavanje z namenom z naslovom Akutni infarkt, ki bo v četrtek, 24. maja, ob 18h, v Narodnem domu Celje. Predaval bo dr. Dragan Kovačić, dr. med., predstojnik Kardiološkega oddelka Splošne bolnišnice Celje. Ob predavanju bo organiziran tudi krajši kulturni program v izvedbi Harlekina - društva za umetnost in ples. Predavanja z namenom bodo organizirana enkrat mesečno in so brezplačna, namenjena pa so zbiranju donatorskih sredstev za šolarje. 

Maja 2018 v društvu DVE pričenjajo s projektom EDUKACIJA Z RAZLOGOM. Idejno vodilo projekta je, da bodo v Celju (in okolici) organizirali predavanja s področja zdravstva, zdravja, medicine, varstva okolja, prehrane in skrbi za družinsko življenje, ki bodo namenjena krajanom vseh starosti in bodo brezplačna. Hkrati bodo predavanja namenjena zbiranju donatorskih sredstev. Denar bo v obliki štipendij namenjen izbranim otrokom (šolarjem, dijakom, študentom), da lahko čim bolj nemoteno nadaljujejo šolanje. S projektom pričenjajo s I. gimnazijo v Celju, saj so kot prvega prejemnika štipendije izbrali ravno dijaka naše gimnazije; kot starši otrok, ki prav tako obiskujejo to šolo, so začutili, da projekt začnejo s konkretnim razlogom. 

Projektu se je pridružila tudi Mestna občina Celje in omogočila najem dvorane Narodnega doma Celje.